Į klausimą: Kas slypi anapus apdailos? Gali atsakyti termovizija.

    Atlikdami termoviziją pastebime, kad dažnas klientas skundžiasi, kad esant stipresniems vėjams pro rozetes, langus ar palanges jaučiamas šalto oro prapūtimas. Dar vienas pavyzdys, kai žmonės jaučia, kad viena pastato dalis esanti gerokai šaltesnė negu kitos. Tokias problemas galima lokalizuoti pasinaudojant termovizoriumi.

   Termonuotraukose galite matyti plika akimi nematomą temperatūros pasiskirstyma. 1 paveikslėlyje matyti, kad gipsas buvo klijuotas "kleckais" pro kuriuos yra šiek tiek didesni šilumos nuostoliai, o 2 paveikslėlyje matyti šala sienos vertikali vieta kurioje yra ventiliacijos šachta.

2 Pav.

1 Pav.






   Vienas iš termovizijos privalumų yra tas, kad galima pamatyti apšiltinimo medžiagos (vata, spaliai, granulės) pasiskirstymą, ar po atliktų darbų praėjus kažkuriam laikui ji nesukrito ar tikrai visur užsipildė. Taip pat galima matyti už gipso esančio apšiltinimo sluoksnio stovį (kai šiltinimo medžiaga liečiasi prie gipso arba esant neigiamam slėgių skirtumui tarp vidaus ir išorės).

    Apačioje termonuotraukose matyti šilumos pasiskirstymas konstrukcijoje bei už gipso. 3 paveikslėlyje matyti kaip namo sienos oro tarpe esanti biri medžiaga laikui begant sukrito ir pro viršutinę sienos dalį patiriami didesni šilumos nuostoliai, o 4 paveikslėlyje matyti būtent po langu esantis vėsesnis gipso ruožas, jis tikėtina vėsesnis dėl nesandaraus stoglangio montavimo.

3 Pav.

4 Pav.

Užsisakyti šią paslaugą galite telefonu 8 663 73173 arba el.paštu diagnostika@termas.lt

Daugiau informacijos tinklapyje - www.termas.lt