Sveiki atvykę - Apie termovizinį tyrimą glaustai

Apie termoviziją

Termovizija tai spinduliuojamos šilumos energijos atvaizdavimas termonuotraukose. Visi šilti kūnai spinduliuoja energiją, o termovizijos pagalba galima vizualiai matyti tos šilumos pasiskirstymą ant sienų, stogo, grindų, elektros saugiklių ar kitų šiltų paviršių. Esant temperatūros netolygumui galima daryti išvadas, kad toje vietoje siena yra geriau ar blogiau izoliuota.

Termovizijos nauda

Termovizinis tyrimas parodys ar šiltinimo sluoksnis yra tolygus, ar nėra brokas, matysis kaip sumontuoti langai ir durys. Nustatysime ar izoliacija pakankama ir kokia jos būklė.

Naudojami prietaisai

Šiuo metu mūsų įmonė naudojasi didžiausiu pasaulyje termovizorių gamintojo FLIR prietaisais. Didesnės raiškos ir tikslumo termovizoriumi FLIR T420bx, gyvenamiesiems namams šiek tiek mažesnės raiškos termovizoriais FLIR E5, E6 bei FLIR B50.

Specialistai praėję mokymus

Naudojantis termovizoriumi galima labai lengvai apsigauti nežinant visų termovizijos subtilybių, todėl mūsų specialistai yra praėję termovizinio tyrimo mokymus ir išmano kaip tinkamai reikia tai daryti.

Keletas pavyzdžių kaip pritaikomas termovizinis tyrimas.

 Nesandarumai medinėse konstrukcijose. Reikalinga papildomai sandarinti.
 Dideli nuostoliai žemiau langų ties radiatoriais. Reikalinga izoliuoti sieną ties radiatoriais arba sumontuoti folijos ekranus.
 Sukritusi akmens vata sienoje ties stogu. Reikia pakeisti šiltinimo medžiagą.
 Susėdę spaliai sienoje. Reikalinga užpildyti susidariusias tuštumas.
Netolygiai pasiskirsčiusios temperatūros grindiniame šildyme.

Užsisakyti šią paslaugą galite telefonu 8 663 73173 arba el.paštu diagnostika@termas.lt

Daugiau informacijos tinklapyje - www.termas.lt